Bilparkering

Hitta bra parkeringar för din bil, guide över parkeringar runt om i Sverige.

Göteborg City Airport

Göteborg City Airport, tidigare känd som Säve Flygplats, är en regional flygplats belägen cirka 15 kilometer norr om centrala Göteborg. Trots sin relativa närhet till stadskärnan är Göteborg City Airport en mindre flygplats som främst hanterar inrikesflygningar och enstaka internationella flygningar till närliggande destinationer i Europa.

Flygplatsen är belägen vid Säveån och har en enda start- och landningsbana. Den erbjuder grundläggande faciliteter för resenärer, inklusive incheckningsdiskar, en väntehall och ett café. Trots att den är mindre än Göteborgs större flygplats, Landvetter Airport, har Göteborg City Airport fortfarande en viktig roll för regionen genom att erbjuda bekväma flygningar till och från andra svenska destinationer samt enkel tillgång till centrala Göteborg för resenärer.

På grund av sin begränsade storlek och kapacitet är Göteborg City Airport mest lämpad för kortare flygningar och mindre flygplan. Trots detta har flygplatsen en viktig roll för affärsresenärer och privatflyg, samt för dem som föredrar bekvämligheten med att flyga från en närliggande flygplats.

För resenärer som behöver parkering finns det flera parkeringsalternativ tillgängliga vid Göteborg City Airport, inklusive korttidsparkering och långtidsparkering. Expressparkering är också tillgänglig för dem som snabbt behöver lämna eller hämta passagerare.

I sammanhanget av det ständigt föränderliga flygplatslandskapet i Göteborg har det diskuterats olika planer för framtiden för Göteborg City Airport. Även om det för närvarande inte finns några stora expansionsplaner, är flygplatsen fortfarande en viktig resurs för regionen och fortsätter att betjäna resenärer som behöver smidiga flygningar till och från Göteborg.