Bilparkering

Hitta bra parkeringar för din bil, guide över parkeringar runt om i Sverige.

Parkering på Rocklunda

På Rocklunda  i Västerås finns ett stort antal  idrottsanläggningar som primärt används av stadens idrottslag men på Rocklunda anordnas även idrottscuper, mässor och andra evenemang. Gällande parkeringar så finns det ett antal alternativ men vid stora evenemang och fullsatta arenor så räcker inte parkeringar till så att använda kollektivtrafik eller andra färdsätt är en klar rekommendation.

Parkeringsytor

 • Stora parkeringen som är belägen mellan arenorna för bandy, fotboll och ishockey. Fördelen är att den är relativt stor och nära ingångarna till de tre arenorna men nackdelen är dock att det kan ta ett tag att komma därifrån trots att parkeringen har en egen utfart på vasagatan. På vägen in från vasagatan till parkeringen finns även en mindre parkering längs med fotbollsarenan. Denna parkering används till och från som VIP-parkering för lagens företagspartners.
 • Friskisparkeringen som i första hand används av besökarna till gymmet men som ofta används vid matchevenemang på området.
 • Parkering på Blåsboplanen som ligger längs med vasagatan på södra sidan av E18 innebär en promenad på cirka fem minuter till de stora arenorna men kan vara ett bra alternativ, fram för allt om du efter besöket ska in mot centrala Västerås.
 • Vid Mälarenergi Arena och Västerås Arena finns det också parkeringar och de delar infart från vasagatan. Håller du höger om Västerås Arena finns det både parkering direkt vid hallen plus en extra parkering om du fortsätter vägen in  mot ridhuset. Från dessa två parkeringar kommer du från ”rätt” håll om du som gästande supporter ska besöka fotbollsarenan.
 • Utanför Bellevuestadion och vid Apalby IP finns det också parkeringar, härifrån är det en lite längre promenad men vid stora evenemang blir även dessa parkeringar välfyllda.
 • Till sist finns även möjligheten att stå på vägarna inne i bostadsområdena Vega och Skallberget men du behöver då hålla koll på att du inte parkerar för nära utfarter, korsningar och andra dåligt utförda parkeringar som kan leda till böter.

 

Arenorna på Rocklunda

Här listar vi de stora arenorna på Rocklunda i Västerås. Utöver dessa finns det ett antal träningsanläggningar, motionsspår, cykelleder och planer.

 • Hitachi Energy Arena (tidigare Iver Arena, Swedbank Arena, Swedbank Park och Solid Park Arena) är hemmaplan för VSK Fotboll där främst herrlaget stundtals lockar många besökare utifrån till Rocklunda vilket skapar en utmaning gällande parkeringar.
 • Västerås Arena (tidigare Västeråshallen och Bombardier Arena är hemmaplan för Västerås Irsta handboll. Förutom handbollsmatcher används arenan vid konserter och idrottsturneringar som till exempel Irstablixten och Mälarenergi Cup.
 • ABB Arena Nord (tidigare Rocklundahallen) är hemmaplan för VIK Hockey där främst herrlaget stundtals lockar många besökare till Rocklunda vilket skapar en utmaning gällande parkeringar. Arenan används även vid idrottsturneringar inom ishockey, innebandy och handboll.
 • ABB Arena Syd är hemmaplan för VSK bandy och har även varit spelplats för SM-finalen i bandy. Vid stormatcher lockas många besökare till området.
 • Mälarenergi Arena är en arena för innebandy och hemmaplan för Rönnby Tigers, Skälby  Sharks och Västerås inenbandy.