Bilparkering

Hitta bra parkeringar för din bil, guide över parkeringar runt om i Sverige.

Parkering vid Arlanda

Ska du ut och resa från Arlanda flygplats och letar efter en långtidsparkering för din bil har du hamnat på rätt sida. Här finner de olika alternativen för parkering vid Arlanda. Vi har även ha en del information om hotell, bilverkstäder och biltvättar runt flygplatsen.

De fyra stora alternativen på långtidsparkering vid arlanda förutom de som drivs av flygplatsen är Benstocken, Lindskrog, Måby Park och Flygplatsparkering Arlanda. Ska du flyga från Arlanda och planet går tidigt på morgon eller sent på kvällen kan en bra idé vara att bo på något hotell som även erbjuder långtidsparkering.

Vill du inte åka med egen bil till Arlanda kan du åka flygbuss från Stockholm, Västerås eller Enköping samt flygtaxi från till exempel Stockholm och Uppsala.

Arlanda Lågprisparkering Alfa

Från Arlanda Långtid Alfa går kostnadsfria transferbussar var 15:e minut som tar dig till terminalerna, parkeringsområdet är kameraövervakat. Sväng E4 mot Arlanda på väg 273, sväng av första avfarten och följ sedan skyltarna. Gå in på hemsidan nedan för information om priser samt bokning av parkering.
Läs mer om Arlanda Lågprisparkering Alfa

Arlanda Långtidsparkering Beta

Från Arlanda Långtid Beta går kostnadsfria transferbussar till terminalerna.

Läs mer om Arlanda Långtidsparkering Beta

Benstockens bilparkering

Benstockens parkering ligger alldeles invid Arlanda flygplats, direkt till höger efter avfarten från motorvägen, E4:an. Benstocken bilparkering erbjuder förutom långtidsparkering även biltvätt och däckbyten. De har även parkering för din husvagn, släpvagn, husbil och motorcykel.
Läs mer om Benstockens bilparkering

Bilservice och parkering

Upplands Motor erbjuder dig som ska resa från Arlanda en smidig lösning för service av din bil. Lämna in bilen hos dem i direkt anslutning till flygplatsen innan du åker så kan du sedan hämta ut den nyservad när du kommer tillbaka från din resa. Förutom att du sparar den tid det tagit för dig att hantera servicen på hemmaplan sparar du in kostnaden för parkeringen på Arlanda.
Läs mer om bilservice och parkering vid Arlanda

Flygets Långtidsparkering

Flygets Långtidsparkering är en centralt belägen parkering vid E-4:an, direkt granne med Eurostop vid Arlandastad, med endast 4-minuter till terminalerna vid Arlanda flygplats. Vår fräscha parkering har en stor dammfri asfalterad yta med tydligt markerade P-rutor. Vid behov kan vi erbjuda parkering i varmgarage, alternativt att din bil står sista dygnet i varmgarage.
Läs mer om Flygets Långtidsparkering

Flygplatsparkering Arlanda

Flygplatsparkering Arlanda erbjuder parkering utomhus och i varmgarage samt biltvätt. Transporten med deras bussar till och från Arlanda flygplats är gratis och tar cirka sex minuter. Parkeringen är bemannad och kameraövervakad dygnet runt.
Läs mer om Flygplatsparkering Arlanda

Lindskrog Parkering

Lindskrog Parkering erbjuder förutom långtidsparkering även garage, bilservice och biltvätt. Lindskrog ligger bredvid Ibis hotell cirka 2 kilometer från flygplatsen.
Läs mer om Lindskrog Parkering

Lundby Gård vid Arlanda

Lundby Gård erbjuder parkering och transfer till Arlanda Flygplats. Parkeringen för övernattande gäster är gratis. TERM 5 (A) utanför kapellet nära ”gåbanan” upp till Sky City, TERM 4 (B) vid Café Select nära ”gåbanan”upp till Sky City TERM 2&3 (C) Parkeringsplan mi nus2 -2 'Hämta&Lämna Från söder E4 -avfart Arlandastad. Mot Märsta Förbi Märsta station. till Odensala kyrka. Följ “Långhundra” ca 6km. Skylt till höger “Lundby, Mörby”. 500 meter. Upplyst gårdsplan. Stora huset längst ned till vänster Från norr E4, avfart Knivsta. Väg 77 mot Norrtälje. Efter ca 5 km skylt höger mot Karby. Efter ytterligare ca 7 km skylt höger mot Odensala. Skylt efter ca 4 km till vänster “Lundby, Mörby” Grusväg 500 meter. Stor, upplyst gårdsplan. Stora huset längst ned till vänster.
Läs mer om Lundby Gård vid Arlanda

Måby Park långtidsparkering

Måby Park Parkering erbjuder förutom långtidsparkering även biltvätt, däckbyten och besiktning. Måby Park ligger cirka 3 kilometer från arlanda flygplats och har bemanning dygnet runt 365 dagar per år.
Läs mer om Måby Park långtidsparkering

Charterparkering vid Arlanda

Charterparkering är ett koncept med specialpris på långtidsparkering i samband med charterresa. Finns vid nästan alla flygplatser för charterresor och därmed självklart även vid Arlanda.

Läs mer om Charterparkering vid Arlanda

DäckTeam Arlandastad

Har din bil fått punktering på väg till Arlanda och du därmed behöver hjälp så finns DäckTeam Arlandastad nära till hands. De hjälper vi till med allt som har med däck att göra och har ett stort sortiment av däck till personbilar, husbilar och motorcyklar.

Läs mer om däckteam Arlandastad

Vanliga frågor och svar

Jag behöver ett kvitto på min parkering vid Arlanda, hur gör jag?
Vi äger inte parkeringen vid Arlanda utan visar bara upp de alternativ som finns, för frågor om kvitton, böter och dyligt kontakta ägaren till den aktuella parkeringen.

Varför finns det inga priser på hemsidan?
Priserna justeras rätt ofta vilket gör att det är stor risk att priserna inte skulle stämma på den här sidan. Därför hänvisar vi till respektive företags hemsida för aktuella priser.

Jag vill parkera billigt vid Arlanda, var ska jag parkera?
Priser beror väldigt mycket på var du parkerar, billigast är att välja någon av de långtidsparkeringar som finns vid Arlanda.

Jag vill ha både bilparkering och boende, vilka alternativ finns?
Det finns ett antal hotell vid arlanda som erbjuder parkering, däribland Ibis, Park Inn och Radisson SAS.

Hur långt är det till Arlanda?
I vår tabell för avstånd till arlanda kan du se hur långt det är från ett antal städer.

Jag äger ett hotell med parkering vid Arlanda, hur gör jag för att var med här?
Skicka ett mail till oss och skriv med namnet på ditt hotell/parkering samt adress till hemsidan så lägger vi in er kostnadsfritt.

Arlanda Flygplats

Stockholm-Arlanda Flygplats som officiellt invigdes den 1 april 1962 av kung Gustaf VI Adolf är Sveriges största flygplats, Nordens 3:e och Europas 22:e största flygplats.

Terminalerna på Arlanda
För närvarande består Arlanda av fyra terminaler där terminal tre och fyra används för inrikestrafik och två och fem för utrikestrafik där femma är den klart största och mest använda.

Arlanda Start- och landningsbanor
Bana 1 (01L,19R) Arlandas huvudbana som har varit med sedan starten. Ungefär 70% av starterna sker på denna bana.

Arlanda Bana 2 (26,08)
Har också varit med sedan starten. Ungefär 40% av landningarna sker på denna bana.

Arlanda Bana 3 (01R,19L)
Banan öppnades år 2003. Används i princip endast för landning, och då under högtrafikperioderna

Hemsida: Arlanda Flygplats Källa: Wikipedia (Arlanda Flygplats)

Kort- och långtidsparkering

Parkering på Arlanda flygplats kan vara lite besvärligt, men med lite planering kan det vara enkelt. Flygplatsen erbjuder både kort- och långtidsparkering, och det finns några olika alternativ för att ta sig till flygplatsen. För korttidsparkering är det bästa alternativet P1-garaget. Det ligger nära terminalerna och erbjuder både täckt och icke täckt parkering. Om du letar efter långtidsparkering är P3-garaget det bästa alternativet. Det ligger lite längre från terminalerna, men är billigare och har fler alternativ för täckt parkering. Om du tar bussen till flygplatsen finns det några olika hållplatser beroende på vilken terminal du ska till.