Bilparkering

Hitta bra parkeringar för din bil, guide över parkeringar runt om i Sverige.

Parkering nära globen

Det finns en del alternativ för dig som letar efter en parkering nära globen i Stockholm. Dock ställer byggnationerna av Stockholmsarenan/Tele2 Arena till det en aning då  parkslingan ”Södra Parkeringen” är borttagen ochfler omläggningar av trafiken sker under byggets gång. Globe arenas  rekommenderar därför alla som kan att åka kommunalt vid besök till Globen.

Globens Parkeringshus

I Globens parkeringshus finns det 1500 parkeringsplatser uppdelat på två fräscha inomhusgarage med moderna parkeringssystem och övervakning. Nackdelen med Globens parkeringshus är dock att det i samband med stora evenemang blir lång väntetid för att komma ut.

Gratis parkering på gatorna

Det finns en del möjligheter till gratis parkering på gatorna nära globen men se till att var ute i god tid och titta ordentligt på skyltarna för att undvika parkeringsböter.  På bl.a. Pastellvägen och Burspråksvägen (på ”andra sidan” Nynäsvägen sett från Globen) finns det parkeringar (både betal och gratis). Även i området runt Bägerstavägen väst om globen finns det mäjlighet till parkering.