Bilparkering

Hitta bra parkeringar för din bil, guide över parkeringar runt om i Sverige.

Parkering vid Stockholm Marathon

Stockholm Marathon samarbetspartner Stockholm Parkering erbjuder gratis parkering på infartsparkeringar runt Stockholm som finns listade på den parkeringsbiljett som du får med posten i slutet av april tillsammans med startbevis och karta. Åk därefter vidare med SL.

Möjligheten till parkering i närheten av Stadion och Östermalms IP i samband med Stockholm Marathon är mycket begränsade.

Läs mer om parkering vid Stockholm Marathon

Tunnelbana och buss är de bästa färdmedlen både till nummerlaphttp://www.stockholmmarathon.se/start/content.cfm?Sec_ID=1546&Rac_ID=219&Lan_ID=1psutdelningen och till starten vid Stockholms Stadion. Om du åker T-bana kan du antingen välja Tunnelbanans röda linje 14 mot Mörby centrum och gå av vid Stadion (ca 400 m) alternativt Tunnelbanans röda linje 13 mot Ropsten och gå av vid Gärdet (ca 1000 m). Buss 4 går till Stadion.

SL – Storstockholms Lokaltrafik – bjuder alla löpare på fri resa till och från Stockholms Stadion den 30 maj.

Visa upp din nummerlapp eller ditt startbevis så åker du gratis på tunnelbanan, bussar och pendeltåg.

Om Stockholm Marathon

Stockholm Marathon är en av de mest prestigefyllda löparloppen i världen och en av de mest populära idrottsevenemangen i Sverige. Varje år samlar det tusentals löpare från hela världen för att delta i denna unika och historiska tävling som går genom Stockholms gator. Det första Stockholm Marathon arrangerades 1979 och har sedan dess vuxit till att bli ett av de mest efterlängtade evenemangen på löparkalendern. Loppet äger vanligtvis rum i början av juni varje år och erbjuder deltagarna en spektakulär löparupplevelse genom den vackra och varierande staden Stockholm.

Den 42,195 kilometer långa banan tar löparna genom några av stadens mest kända sevärdheter och ikoniska platser. Starten sker vanligtvis vid stadionområdet på Gärdet och tar sedan löparna genom Stockholms innerstad, förbi historiska monument, över vackra broar och längs med kustlinjen.

Det som gör Stockholm Marathon unikt är inte bara den pittoreska banan utan också den stora gemenskapen och atmosfären som råder längs hela loppet. Från de entusiastiska åskådarna som hejar på löparna längs banan till de fantastiska volontärerna som ser till att loppet flyter smidigt, är upplevelsen fylld av glädje och stöd. För många löpare är Stockholm Marathon inte bara en tävling utan också en personlig utmaning och en möjlighet att pusha sina gränser. För andra är det en chans att samla in pengar till välgörenhet eller bara att njuta av den härliga känslan av att springa tillsammans med tusentals likasinnade.

Oavsett om man är en erfaren maratonlöpare eller en nybörjare som tar sig an sin första utmaning, är Stockholm Marathon en upplevelse som berikar både kropp och själ. Med sin kombination av vacker natur, historisk atmosfär och en stark känsla av gemenskap är det ett evenemang som lockar löpare från när och fjärran för att delta i en oförglömlig upplevelse.