Bilparkering

Hitta bra parkeringar för din bil, guide över parkeringar runt om i Sverige.

bromma flygplats

Bromma flygplats, belägen i Bromma, en förort till Stockholm, Sverige, är en av landets äldsta och mest centrala flygplatser. Öppnad 1936 har Bromma historiskt sett varit en viktig knutpunkt för både nationell och internationell flygtrafik. Trots att flygplatsen numera huvudsakligen hanterar inrikesflygningar och chartertjänster, fortsätter den att vara en viktig länk för resor i och runt Sverige.

Bromma flygplats har en relativt begränsad kapacitet jämfört med Stockholm Arlanda Airport, den största flygplatsen i Stockholmregionen. Trots detta är Bromma flygplats fördelaktigt belägen bara cirka 8 kilometer från Stockholms citykärna, vilket gör den till ett bekvämt alternativ för affärsresenärer och andra som snabbt vill komma in och ut ur staden.

Den korta avståndet till centrum av Stockholm är en av de främsta fördelarna med Bromma flygplats. Resenärer kan enkelt ta sig till och från flygplatsen med kollektivtrafik, inklusive buss och tunnelbana, samt med taxi eller bil. För affärsresenärer och andra som är tidskänsliga kan den nära belägenheten spara värdefull tid jämfört med resor till och från andra flygplatser som ligger längre bort.

BilparkeringBloggFlygplatser

Swedavia – Det statliga flygplatsbolaget

Swedavia äger och driver runt 10 flygplatser och tillhörande funktioner som till exempel parkeringar och räddningstjänst. Bolaget omsatte 2016 runt 6 miljarder och gjorde drygt 700 miljoner i vinst. 

Read More